FoodTech Innovation Forum 2024

FoodTech Innovation Forum 2024

Den 12 November i år hölls årets upplaga av FoodTech Innovation Forum, FTI 2024. I efterhand så kan man lugnt säga att det var en fartfylld dag med väldigt många besökare - närmre bestämt över 500 gäster och 30 representerade företag. 

Dagen gick av stapeln i Slagthuset, Malmö. Där fick LOW-KI möjligheten att ställa ut i ett bås. Framförallt lyckades vi nå ut till nya människor som var intresserade av att veta mer om vår produkt och hur den kan skapa reellt värde, dels för träningsintresserade men även för personer som helt enkelt vill leva ett hälsosammare liv.

På plats för att representera LOW-KI fanns Sebri och Celine, då medgrundare Robin tyvärr hade dragit på sig en sjukdom och därmed inte kunde närvara. Han hade FOMO och med all rätt - nätverkandet, maten, tillställningen och människorna gjorde eventet till något man helt enkelt inte ville missa!

Värt att nämna var att utöver livsmedelsföretagen som var representerade, så fanns inkubatorer och partners på plats för att nätverka och eventuellt minska gapet mellan kapital och entreprenörer som allt så ofta är en kil i hjulet för småföretag. Bland annat återfanns Almi, Innovation Skåne, Invest in Skåne bland flera.

Vi arbetade aktivt med organisk marknadsföring. Vi tror på att nå ut till våra kunder genom att vara på plats. Ha ansikte mot ansikte samtal. Be om feedback, och vad vi kan förbättra eller vad kunderna vill se härnäst. Med tanke på att vi inte är en SaaS eller liknande, utan en fysisk produkt som konsumeras, så tror vi att det är viktigt att just vara på plats fysiskt och fråga: var det gott? vilken smak gillade du mest? På så sätt lär vi oss direkt från källan och kan bli bättre direkt.

Njut av lite bilder från evenemanget. Cred till Anders Hallbäck, fotografen:

Back to blog